Ez a tréning betelt!

Fizikai színházi workshop Táborosi Margarétával

A WORKSHOPRÓL

A kurzus során az adott fizikai körülményeket felhasználva, a résztvevők saját mozgáspartitúrájából kiindulva sajátítunk el egy közös mozgásanyagot. Napi lebontásban testünk lehetőségeinek kitágítására helyezzük a hangsúlyt, megtapasztalva annak változatosságát és kifejezőerejét.

A mozgásnyelv alternatíváit ezen a workshopon egy különleges tematika mentén járjuk körbe. Improvizációinkat és mozgáskészletünket A DÖNTÉS témaköre mentén fejlesztjük. A korlátok közül kilépő ember küzdelme számtalan irodalmi és színházi alapanyagnak adott inspirációt. A jelenlegi állapotot megváltoztató döntés mindannyiunknak segít kiszabadulni saját elménk börtönéből. Arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül hozhatjuk meg a saját döntéseinket, például úgy, hogy az örömöt és a szabadságot választjuk. Workshopunkon ezen témakörhöz illesztünk irodalmi alapanyagokat, naplórészleteket, és ennek mentén alakítjuk ki saját történetünket.

A TRÉNERRŐL

TÁBOROSI MARGARÉTA
Zentán születtem, Szerbiában (akkor még Jugoszlávia volt). 2007- ben diplomáztam az Újvidéki Művészeti Akadémia (Akademija Umetnosti Novi Sad) színész szakán. Két évig az Újvidéki Színház társulatához tartoztam, ahol a rám bízott szerepekben arányosan tudtam fejlődni.

2009-ben felvételt nyertem a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem fizikai színházi rendező-koreográfus szakára, ahol 2014-ben fejezem be tanulmányaimat. Közben az Újvidéki Művészeti Akadémián kezdtem tanítani színészmesterséget, Hernyák György asszisztenseként.

Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájának a hallgatója vagyok.

A színház(csinálás) bűvkörében maradtam, ám már a színpad másik oldalán (nem színészként) képzelem el alkotói tevékenységem, korszerű, hiteles, sajátos kifejezési formát kereső előadások megkomponálásában.