Ez a tréning betelt!

Színészmesterség workshop Kálló Bélával

A TALÁLKOZÁSOK SZÍNÉSZI LEHETŐSÉGEI

A WORKSHOPRÓL

Ezen a kurzuson különféle találkozások mentén mélyülünk el a színészi jelenlét módozataiban. Önmagunk színpadi karakterré való átalakításától jutunk majd el egy másik színpadi karakterrel való találkozásig. A közös rétegek felfejtéséhez Ingmar Bergman történetei adják majd az inspirációt.
A végső színpadi megvalósítás számtalan színházi forma lehet majd a némajátéktól kezdve a hagyományos párbeszédes jelenetalkotásokon keresztül a fizikai színházi megnyilvánulásokig. A jeleneted formája a kurzuson alakul majd kis a közös munka eredményeként.

HOGYAN FOGUNK DOLGOZNI EZEN A KURZUSON?

A jelentkezésed után, a Traktor Works kezdete előtt egyeztetni fogunk veled a karakteredről, gondolataidról és színpadi szerepálmaidról és közösen kitaláljuk majd, milyen jelenettel lenne érdemes dolgoznod. Ehhez keresünk neked a jelentkezők közül egy partnert és így fogunk haladni közösen a felvázolt alapanyagok mentén. A negyedik napon van egy idősáv a workshopoknak munkabemutató céljából, itt mi is tartunk majd egy kis házibemutatót a jelenetekből a többi tréning résztvevőinek,

A TRÉNERRŐL

Kálló Béla Jászai Mari-díjas színművész, rendező
1973-ban született Szabadkán. Általános és középiskolai tanulmányait követően az Újvidéki Művészeti Akadémia Dráma Tanszékének Magyar Nyelvű Színészet Szakán szerzett diplomát 1995-ben. Huszonöt éve foglalkozik színházzal, nem csak Vajdaságot, de a régi Jugoszlávia területeit és a Kárpát-medence minden zugát bejárta.

Alkotó tevékenysége során többek között a Kosztolányi Dezső Színházban rendezett és játszott, a Zentai Magyar Kamaraszínházban színészként, rendezőként, díszlettervezőként volt jelen, a győri Forrás Színházi Műhelyben, a szarvasi Cervinus Teátrumban színészként, a Zsámbéki Színházi Bázison színészként és producerként is dolgozott.

Szerepeit és rendezéseit számos díjjal jutalmazták. 1988–1995 között a Tanyaszínház aktív tagja, 1991–1995 között az Újvidéki Színház színésze, 1995–1998 között a KPGT tagja, színészként és alkalmanként rendezőként a szabadkai Népszínházban volt munkaviszonyban 1999–2011 között, majd 2011–2018 között a szabadkai Gyermekszínház színésze. 2004-ben megalapította a szabadkai Színházi Műhelyt, amelynek mai napig osztályvezető tanára emellett oktató tanár a Szép Szó versmondó táborban és a MAdT táborban, műsorvezető a Pannon RTV-ben.

DÍJAI:

Pataki Gyűrű díj; Jászai Mari-díj; Vajdasági Színházak Szemléje:  legjobb férfi alakításért járó díj; Szerbiai Gyermekszínházak Fesztiválja, Niš: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; Szerbiai Gyermekszínházak Fesztiválja, Szabadka: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; Szabadkai Népszínház, Szabadka: többszörös mellék- és főszerep díj; Zvezdarište, Belgrád: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XV. Találkozóján: Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív vagy új formákat kereső előadásért és Különdíj a legjobb színpadi látványért.