Ez a tréning betelt!

Rendezői workshop Amy Dugas Brown-nalA workshop kétnyelvű, külföldiek is részt vehetnek rajta angol nyelvtudással, de magyar nyelven is részt vehetsz, Amy-t folyamatosan tolmácsoljuk majd!
English below »

A WORKSHOPRÓL

Mit csinál egy rendező? Szintetizálja az impulzusokat, a jelentést, a szöveget, a metaforát, a teret, a hangot, a kompozíciót, hogy elvarázsolja közönségét. Ez a 4 napos workshop ezt a komplex folyamatot vizsgálja. Hogyan jöhet létre egy erős rendezői vízió? Mitől működik egy határozott nézőpont? Hogyan tud hatni a színpadi kompozíció? Hogyan tárd ki egy szöveg lehetőségeit? A közös munka során ezekre a kérdésekre keressük majd a választ.

A természet hihetetlen tanítómester. Alapozásként a természetet és a művészeti ábrázolásmódokat egyaránt meg fogjuk figyelni annak érdekében, hogy megtanuljuk a vizuális érzékelést és a kompozíciót. A munka során felfedezzük, hogy hogyan használjuk az egyensúlyt, a mintázatot, a ritmust, a hangsúlyt és a kontrasztot a színpadra állítás során. Mélyen odafigyelünk majd a különböző terekre, és ezeket a tereket aktív munkatársként használjuk majd a munkánkban. Olyan térstruktúrákat fogunk létrehozni és felhasználni, amelyek felszabadítják a színészek képzeletét és aktivizálják a szöveget.

HOGYAN FOGUNK DOLGOZNI EZEN A KURZUSON?

Felfedezzük a szöveg rendezői eszközként való használatát, és megtudjuk, hogyan lehet egyedi látásmódot kialakítani egy jelenethez a metafora megalkotásával és artikulálásával. Hangulati ütemeket is használunk majd, hogy dimenziót és dinamikát adjunk munkánknak. Mindezt gyakorlatokon, műalkotások létrehozásán, megbeszéléseken, irányított terepmunkán és reflexiókon keresztül tesszük majd.

A munkánk során időnként pár másik workshoppal is összekapcsolódunk majd. A drámaíróknak egy közös alkalmon besegítünk majd rendezői vízióinkkal, és néhány alkalommal rendező gyakornokként segítünk be a színész kurzuson résztvevők munkájába.

A TRÉNERRŐL

Amy Dugas Brown producer, rendező, dramaturg, pedagógus és író

Jelenleg a philadelphiai University of the Arts rendezői, drámaírói és produkciós részlegének vezetője. Korábban az Arden Theatre Company társművészeti igazgatója volt, ahol többek ő volt az Arden Independence Foundation New Play Showcase című előadásának producere is.

A Pennsylvaniai Egyetem Neuropszichológiai részlegével is együtt dolgozott egy ideig, ahol a tudomány és a művészet metszéspontját kutatta.

Számos helyen mentorált, tanított és számos csoportnak fejlesztett színházi nevelési tanterveket 4-90 éves korig.

This is from a production I directed called Acedia, by Taj Rauch, set design by Kevin Mehan, Lighting Design by Larry Barnes, photo by Paola Nogueras
Idén ősszel a Natasha, Pierre & the Great Comet of 1812 című előadást rendezi a Philadelphiai Egyetemen.

Jelenleg további három produkción is dolgozik. A „Memory I Made Up to Explain the Truth” szólóelőadás lesz. A „The Dinner Series” egy maroknyi közönségnek szánt produkció. A szabadtéri, helyspecifikus közegben készült hangjáték-sorozata pedig a pennsylvaniai Chester megye erdeiben, mezőin és más közterein születik meg.


ARRANGEMENTS AND METAPHORS

director's workshop with Amy Dugas Brown

(the workshop is bilingual, it is opened also to foreigners with English language skills)

ABOUT THE WORKSHOP

A director synthesizes impulses, meaning, text, metaphor, space, sound, composition to cast a spell on the audience. This workshop explores that art and the process of directing. This summer we will focus on finding a strong vision and point of view, creating compelling stage composition and activating text.

Nature is an incredible teacher, and we will use nature and the elements of art to teach us about visual perception and composition. We will discover how to use balance, pattern, rhythm, emphasis and contrast in our staging. We’ll listen deeply to a variety of spaces and use the space as an active collaborator in our work. We will cultivate spaces to unlock actors' imagination and activate text.

HOW WILL WE WORK ON THIS COURSE?  

We explore using text as a directing tool, and find out how to develop a unique vision for a script by creating and articulating metaphor. We will also use mood beats to add dimension and dynamic to our work. We will do this through exercises, work creation, discussion, guided field work and reflection.

ABOUT THE TRAINER

Amy Dugas Brown is a producer, director, dramaturg, educator and writer.

She is currently the Director of the Directing, Playwriting and Production Program at the University of the Arts in Philadelphia. Previously, she was the Associate Artistic Director at the Arden Theatre Company, where she produced Arden’s Independence Foundation New Play Showcase. She worked with the University of Pennsylvania’s Division of Neuropsychology exploring the space where science and art intersect. She has mentored, taught and developed theater education curricula for humans aged 4-90 in many spaces and places. This fall she is directing Natasha, Pierre & the Great Comet of 1812 at the University of the Arts. She is currently making three pieces that explore where the intimate meets the profound: A Memory I Made Up to Explain the Truth (working title, solo show) and The Dinner Series (small audience participatory event). She is also creating a series of outdoor, site-specific audio plays in forests, fields, and other public spaces of Chester County, Pennsylvania.