Ez a tréning betelt!

Történet a jelenben - Improvizációs workshop Palkovits Nórával és Lipka Péterrel

A tréningről

Improvizációs színházi technikák az alap színpadi készségektől a jelenet- és a történetépítésig. A négynapos workshopot Lipka Péter illetve Palkovits Nóra együttműködésben valósítják meg váltott vezetéssel.

Témák: színpadi mozgás és jelenlét, hang és beszéd, test, térköz, arc- és karaktermunka.

A foglalkozássorozat gyakorlatokon, játékokon és instruált jeleneteken keresztül teszi lehetővé a színpadi technikákkal való ismerkedést és az improvizációs képességek kibontakoztatását.

A műhely előképzettséget nem igényel.

A trénerekről:Palkovits Nóra improvizációs színházi tréner, tanácsadó szakpszichológus

15 éve foglalkozom az improvizációs színház műfajával alkalmazott és művészeti területen egyaránt.
Színészként a karakterépítés, színházi trénerként a jelenlét, pszichológusként az egyén saját képességéhez és tudásához fűződő viszonya kiemelkedően érdekes számomra az improvizációs színpadi munkában. Színpadi tréningjeim során a színházi gyakorlatokon keresztül az előadóművészet megismerése és az egyén önismerete egyaránt helyet kap.

Lipka Péter színész, tréner, művészetterapeuta

Több mint 15 éve tartok színházi improvizációs és mozgás improvizációs tréningeket, műhelyeket. 9 éve a Grund színház társulatának tagjaként játszom improvizációs színházi előadásokban.
Az elmúlt években volt lehetőségem részt venni a Színház és Filmművészeti Egyetem színész hallgatóinak képzésében. Tréningjeim fókuszában a fejlődés, fejlesztés, valamint az önkifejezés, jelenlét és kapcsolat áll, legyen szó akár színházi improvizációról, kontakt táncról, színész képzésről. Előszeretettel vegyítem a különböző technikákban megszerzett tapasztalataim, kísérletezve a különböző színházi és mozgásos nyelvezetekkel és eszköz tárakkal.