Ez a tréning betelt!

Rendezői workshop Perényi Balázzsal

A tréningről

A négy nap alatt közösen végigjárjuk egy megírt dráma színre vitelének állomásait. Olvasunk, elemzünk, szerepet osztunk (erről később lesz szó, hogy kinek is), instruálunk, rögzítünk, újratöltünk, átdolgozunk. Talán eljutunk egyfajta munkabemutatóig, talán nem, de ez majdnem mindegy. Azért inkább igen. Jó, ha van cél előttünk, lebeg, húz és motivál ("az én múzsám a lapzárta"), de ez mégsem feszít, frusztrál, mert nem kell teljesíteni, gyártani, megfelelni.
Részlet a Pipin című előadásból
S hogy kinek osztunk szerepet? Segítségünkre lesznek diákszínjátszók a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból és a Fészek Waldorf Gimnáziumból. Ügyes, elkötelezett gyerekek, 17-19 évesek.

De játszhatnak a rendezők is, ha kedvük úgy tartja. Néha érdemes átsétálni a másik oldalra, s megélni, milyen is, ha jól-rosszul instruálnak. Mi igyekszünk majd jól!
Részlet a 146 nap előadásból
Két drámával dolgoznánk, hogy kinek-kinek ízlése szerint adódjon jelenet. Mindkettő kortárs, mindkettő nagyszerű, mindkettő az egyik legjobb, leginspirálóbb drámája az elmúlt negyedszázadnak, egy nagyon cseh és egy nagyon lengyel alkotás.

A trénerről

Perényi Balázs rendező, drámapedagógus. Az elmúlt több, mint húsz évben számos drámatagozatos iskolában tanított, jelenleg többek között a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, a Színművészeti Egyetemen és  Pesti Magyar Színiakadémián oktat. 

Évről évre folyamatosan dolgozik együtt rendezőként, íróként különböző alternatív és kőszínházi társulatokkal. Legfrissebb rendezése a győri Rév Színházzal közösen létrehozott 146 nap című előadás.
Facebook esemény