Ez a tréning betelt!

Fizikai színházi workshop a japán mesék világában Horkay Barnabással

A tréningről

Az órák folyamán idén is a fizikai színház nyújtotta fogalmazási lehetőségekkel foglalkozunk, viszont konkrét szöveges anyagot használva: japán meséket. Többféle erőléti és testtudatot fejlesztő gyakorlat után a test, a mozgás és a beszéd kapcsolatára helyezzük a hangsúlyt. Gesztusokkal, mozdulatokkal, tehát a testtel való fogalmazás segítségével igyekszük majd minél pontosabban megfesteni a történetek tájait, karaktereit, akcióit, atmoszféráját, a világát. Hogy hogyan formálhatunk meg fizikalitással személyiségjegyeket, érzelmeket, emberi tulajdonsággal rendelkező állatokat, vagy állatias isteneket, tárgyakat, hangulatokat, azok zeneiségét, hogy hogyan mesélünk történetet ennek a formanyelnek a segítségével.
Fotó: Fattila

Rólam

Horkay Barnabás vagyok. 2014-ben végeztem a Szíház- és Filmművészeti Egyetemen fizikai színházi rendező - koreográfus szakán. Az elmúlt 4 évben szabadúszóként dolgoztam, főként a Horváth Csaba vezete Forte társulatnál színészként és több budapesti társulatnál és kőszínháznál koreográfusként, többek között Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás, Novák Eszter és Kovács D. Dániel mellett.
Fotó: Fattila
Emellett tanársegédkedem az SzFE-n Horváth Csaba fizikai színházi rendező osztályában.

Mit hozz magaddal

Kényelmes, laza tréningnadrágot, lehetőleg hosszúszárút, nem túl laza felsőt, kültérre sport, vagy futócipőt és polifómot. Az órákon, beltérben mezitláb, zokni nélkül érdemes részt venni.
Facebook esemény