Ez a tréning betelt!

Akrobatika és újcirkusz a színházban - workshop Tas Gergellyel

A tréningről

Vajon az animal-flow izgalmas, már-már akrobatikába hajló, állatmozgásai és a partner-akrobatika egyszerűbb, de látványos technikái hogy tudják kiegészíteni és még élvezetesebbé tenni az improvizációs és a fizikai színházas munkát?
Ezen a tréningen pontosan erre a kérdésre keressük a választ együtt, biztonságos körülmények között. A napok első felén szólóban keressük a kibontakozás útját, míg a második felében az egymásra hangolódásból és a partner-akrobatika technikáiból fakadó lehetőségeket fogjuk kibontani duók vagy akár triók formájában.

Rólam

Szerencsés ember vagyok. A színház és a cirkusz egyszerre, szinte véletlenül lépett be az életembe. Mindkettő az alternatív utak és az önkifejezés
egyéni módjai felé indított el. Az Alternatív Cirkusziskola növendékeként a partner-akrobatika különböző formái és kézenállás vált a fő csapásiránnyá. Az itt töltött évek megszállott gyakorlása több társulat születését eredményezte (Taurin Cirkuszcsoport, Hippodrom Társulat). Mire észbe kaptam, a fellépések a megélhetésemmé váltak. Emellett, a különböző ’playback’ színházakban (Álomszínház, Józan Babák Társulat, Fine Art Playback Group) való részvétel és az Utcaszínházi Alkotó Közösségben való kreatív alkotó munka egyre újabb utakat nyitottak az improvizáció felé. Jelenleg kézenállást és partner-akrobatikát tanítok és, mikor erre lehetőség nyílik, ezek, színházi improvizációba és fizikai színházba való beillesztésével kísérletezem.
Az alábbiakban pedig Németh Eszter bemutatkozását olvashatjátok, az ő segítségével tartom a workshop partner-akrós részeit: "A mozgás, a tánc számomra ifi korom óta szerelem, mely a testtudatosság, a kommunikáció, az önkifejezés és az alkotás mozdulat-párbeszéde. Egy véget nem érő kaland és utazás belső világomban és a másokkal való kapcsolódásba. Felismerésekkel, tapasztalatokkal és megértésekkel teli lelki és fizikai utamon, amelyet ma is járok, sokat segített nekem és épített bennem ez a fajta mozgás."
Fotó: Fattila

Előképzettség a jelentkezéshez

A tréningen való részvétel mozgásos előképzettséget nem igényel.
Ha a fenti sorok benned is felébresztik a kísérletező kedvet, várlak Téged is nagy szeretettel.
Facebook esemény
Tas Gergely – Kézenállás és partner-akrobatika tanár