Ez a tréning betelt!

A részvételi színház aspektusai – Alkalmazott színházi workshop Takács Gáborral

A tréningről

Drámapedagógia. Részvételi színház. Sokak számára vonzó vagy ismerős fogalmak. De hogy kapcsolódnak / kapcsolódhatnak össze? 
Mindkettő gyűjtőnév, több izgalmas műfaj összefogó megnevezése. A workshopon arra vállalkozunk, hogy egyrészt elméleti és főként gyakorlati oldalról “helyre tegyük őket”, tisztába jöjjünk a főbb jellegzetességekkel, a különböző módszerek gyakorlati működésének sajátosságaival. Másrészt az a célunk, hogy a rendelkezésre álló időben közös alkotásban is részt vegyünk, egy-két módszert a saját kreativitásunk segítségével, a csoport együttes “erejével” közelebbről is megvizsgáljunk és tervezzünk játékot, jelenetet, jelenetfüzért, interakítv szakaszokat.  
Ezt a tréninget bátran ajánljuk kezdőknek és tapasztalt drámatanároknak, színház iránt érdeklődőknek egyaránt. Közösen hozzuk létre a történetet, és mindenki a maga módján, a saját tapasztalatai szerint tud majd hozzájárulni a munkához. A kreativitás és a nyitottság már eleve ott van benned. A többit közösen megoldjuk :-)

A trénerekről:

Takács Gábor

1996-os alapítása óta a Káva Kulturális Műhely elnöke és művészeti vezetője, valamint egyik színész-drámatanára vagyok. Amikor lehetőségem van rá, tanítok (workshopokon vagy intézményi keretek közt, itthon vagy külföldön),
a komplex dráma (DiE), színházi nevelési és más részvételi színházi műfajok, kiemelten a komplex színházi nevelési előadások (TiE) elméletével és módszertanával kapcsolatos témákat. Feleségem és két lányom van, Budapesten élek. Ugrottam többször ejtőernyővel, 18 évesen tanultam meg biciklizni.